VSG Agenda

Een overzicht van informatie- en inspiratiebijeenkomsten, congressen, kennisdagen en overleggen.

mei, 2017

Tweedaagse cursus ‘Sport en Accommodaties’ in 2017

Tweedaagse cursus ‘Sport en Accommodaties’ in 2017

Dinsdag 9 mei en donderdag 22 juni 2017

In 2017 organiseert Vereniging Sport en Gemeenten voor de tweede keer een tweedaagse cursus over ‘Sport en Accommodaties’. Sportvoorzieningen zijn onmisbaar bij het uitvoeren van het gemeentelijke sportbeleid. Zo’n 80% van het gemeentelijk budget voor sport gaat op aan het beheren van sportvoorzieningen.

VSG landelijke bijeenkomst
Kennisdag Sportaccommodaties en Zwembaden 2017

Kennisdag Sportaccommodaties en Zwembaden 2017

11 mei 2017 – Den Bosch

Sportaccommodatiebeleid is een dynamisch speelveld waarbij kostprijsbepaling, herfinanciering, verzelfstandiging of zelfs afstoten momenteel dominante begrippen vormen. Tegelijkertijd ontstaat er op verschillende gebieden interessante vernieuwingen en innovatief beleid. Of het nu gaat om de financiering, de exploitatie of het gebruik van sportaccommodaties en zwembaden. Óf om intensievere samenwerking, beter gebruik van (openbare) ruimte en maatschappelijk vastgoed en meer aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Al deze onderwerpen komen terug in het programma van de Kennisdag Sportaccommodaties en Zwembaden.


september, 2017

Kennisdag Sport en Duurzaamheid

Kennisdag Sport en Duurzaamheid

7 september in Apeldoorn

Graag nodigen wij u mede namens Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uit voor de kennisdag sport en duurzaamheid op donderdag 7 september 2017 in Omnisportcentrum Apeldoorn te Apeldoorn .

VSG landelijke bijeenkomst

oktober, 2017

Studiereis VSG-Zuid – Sheffield

Studiereis VSG-Zuid – Sheffield

4 t/m 7 oktober 2017 - Sheffield

VSG-Zuid organiseert van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 oktober 2017 opnieuw een studiereis. Na de succesvolle studiereizen naar Londen, Zwitserland, Istanbul, Rome en Edinburgh, is deze keer Sheffield als bestemming gekozen.


Waar bent u naar op zoek?

Vereniging Sport en Gemeenten

Samen sterk voor lokale sport!