“Bruno bedankt”

Een woord van dank aan het adres van de inmiddels ex-minister Bruno Bruins is ook van de kant van Vereniging Sport en Gemeenten meer dan op z’n plaats. Als oud bestuurder op lokaal niveau (wethouder en burgemeester) was het niet moeilijk het belang van goed lokaal sportbeleid uit te leggen.

Lucas Bolsius, voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten: “Hij sprak als het ware onze taal en begreep ook dat je het als overheid niet alleen kunt. Het belang van samen was zo ongeveer zijn lijfspreuk. De totstandkoming van eerst het Nationaal Sportakkoord in 2018 en nu op lokaal niveau het ongekende aantal van 339 akkoorden is daar het resultaat van.”

André de Jeu, directeur Vereniging Sport en Gemeenten: “De tomeloze inzet die hem nu te veel is geworden herken ik ook op zijn portefeuille Sport bij VWS. Hij stond zo ongeveer permanent klaar voor overleg, wist precies waar we ergens zaten in het proces en wilde dat graag ook met eigen ogen regelmatig in het veld zien. Een partner in de sport en een partner voor gemeentelijk sportbeleid. Ik hoop dat de woorden ‘Bruno bedankt!’ de lading dekken.”

Vereniging Sport en Gemeenten hoopt dat Bruno thuis bij zijn gezin de rust vindt die nu voor hem het allerbelangrijkste is en daarna nog een mooie carrière zal hebben. Aan zijn vrouw en kinderen zouden we willen vragen “pas een beetje op Bruno”.

, , , ,

Geplaatst op: 20 maart 2020