Genomineerde gemeenten ‘Beste initiatief op sport- en beweegbeleid 2018/2019’ bekend

De genomineerden voor de verkiezing ‘Beste initiatief op sport- en beweegbeleid 2018/2019’ zijn bekend. De gemeenten Enschede, Gorinchem, Venlo en Venray strijden dit jaar om de titel. De winnende gemeente wordt - samen met de Sportgemeente van het jaar 2019’ - op woensdag 25 september bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in Emmen.

‘Beste initiatief 2018/2019′

De gemeenten Enschede, Gorinchem, Venlo en Venray zijn genomineerd voor het ‘Beste Initiatief 2018/2019’ met de projecten ‘Kom in beweging op de Regenboog ‘(Enschede), ‘Zomerprogrammapaspoort’ (Gorinchem), ‘Samenwerking jeugdnetwerk en Sportclub Irene ter voorkoming van uitval jeugdleden’ (Venlo) en ‘Leefstijlakkoord’ (Venray). Voor een uitgebreide beschrijving van de projecten:

Enschede – Kom in beweging op de Regenboog

Gorinchem – Zomerprogrammapaspoort

Venlo – Samenwerking jeugdnetwerk en Sportclub Irene ter voorkoming van uitval jeugdleden

Venray – Leefstijlakkoord

Alle genomineerde initiatieven zijn bijzonder inspirerend en geven een mooi beeld van de brede inzet van gemeenten op de kracht van sport voor een gezonde en vitale samenleving. Gorinchem en Venlo zijn eveneens genomineerd voor de titel Sportgemeente van het jaar 2019. Bovendien is gemeente Gorinchem met het initiatief ‘Beweegcoach Zorg Gorinchem’ vorig jaar al gekozen tot winnaar van het ‘Beste Initiatief op sport- en beweeggebied 2017/2018’.

De winnaar van het ‘Beste initiatief 2018/2019′ wordt gekozen door een publieksjury bestaande uit 75 collega’s van andere Nederlandse gemeenten.

Bekendmaking

Op woensdagavond 25 september, tijdens het VSG-jaarcongres in Emmen, maakt de jury de winnaars bekend.


Geplaatst op: 13 september 2019