Geslaagde Themadag sporthalbeheerders in Gouda

Foto: uitreiking certificaat (v.l.n.r.): Sportwethouder Jan-Willem van Gelder, sporthalbeheerder Hassan Erahoutan en voorzitter van de vaktechnische commissie VSG Fons Bultman.

Op donderdag 29 juni organiseerde de Vaktechnische Commissie Overdekte Accommodaties VSG-West de 27ste themadag voor sporthalbeheerders in Sporthal de Mammoet in Gouda. Tijdens de geslaagde bijeenkomst werd aan gastlocatie sportcentrum De Mammoet het ‘Certificaat Sporthallen’ uitgereikt.

De jaarlijkse bijeenkomst is voor vakgenoten hét moment om bij te praten en hun ervaringen over accommodatiezaken te delen. Dit jaar was het thema: Energie(k) naar een duurzame sporthal. Hoe kan je zaken als milieu en duurzaamheid vertalen naar de dagelijkse werksituatie? En hoe kan je een sporthal duurzamer maken? Enkele onderwerpen die aan bod kwamen zijn gebouwenbeheer, aanpassen huisregels (actualisatie) sporthallen, aspecten van milieu en duurzaamheid in sporthallen.

De Mammoet heeft tijdens de bijeenkomst het ‘Certificaat Sporthallen’ verkregen. De Goudse sportwethouder Jan-Willem van Gelder verraste sporthalbeheerder Hassan Erahoutan van SPORT.GOUDA met het certificaat. Het is een initiatief van de afdeling West van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), waarmee sporthallen kunnen aantonen dat zij kwalitatief op een bepaald niveau zitten. Er wordt onder meer gekeken naar laagdrempeligheid, lage kosten, verhuur en praktisch gebruik.

Geplaatst op: 5 juli 2017