Hilbert Bredemeijer toegetreden tot bestuur VSG

Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport van Den Haag, is toegetreden tot het bestuur van VSG. Namens de stad Den Haag is hij nu ruim drie jaar wethouder van Sport, met focus op de verenigingen en het bijbehorende verenigingsleven. Sportstimulering over de volle breedte is waar hij op in zet en de vele, vooral water- en strand, evenementen in zijn stad ondersteunen hier behoorlijk bij. Hilbert is 39 en is persoonlijk ook sportief erg actief, o.a. als marathonloper. Voor de Haagse regio is Bredemeijer het gezicht van zijn partij CDA.

Den Haag investeert in topsport en zeker in topsporttalent, maar kijkt ook elke dag naar het belang van breedtesport. Bredemeijer probeert waar mogelijk altijd de koppeling te maken tussen beiden en topsporters als inspiratie in te zetten voor alle bewegers in de stad Den Haag. Sportcampus Zuiderpark is het juweeltje waar sinds een aantal jaren alles bij elkaar komt: topsport, breedtesport en twee grote sportopleidingen, een voorbeeld voor velen. En het meest recente coalitieakkoord van Den Haag benadrukt dat de stad alleen kan groeien als sport meegroeit, dus is er budget bedongen voor nieuwe, en uitbreiding van, sportaccommodaties.

VSG had eerder al aangegeven zich de komende tijd intensiever te richten op wethouders met sport in de portefeuille, de aanstelling van Bredemeijer bevestigt dit. De nieuwe lichting bestuurders brengt praktijkervaring met de inzet van sport en bewegen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Naast Bredemeijer zijn recentelijk toegetreden tot het bestuur: Sybrig Sytsma (wethouder Sport in Heerenveen), Gerben van Duin (wethouder Sport in Kaag en Braassem) en Daan Quaars (wethouder Sport in Breda).

, ,

Geplaatst op: 8 februari 2023