Lid worden

Gemeenteleden en bedrijfspartners vormen samen het VSG-netwerk. Circa 70% van de Nederlandse gemeenten is aangesloten bij Vereniging Sport en Gemeenten. Ruim veertig bedrijven zijn partner van het platform. Ook provinciale sportraden, sport(service)bedrijven en zwembaden zijn welkom als lid of partner.

Gemeentelid worden?

Gemeenteleden betalen een jaarlijkse contributie en profiteren daarmee van de voordelen van het lidmaatschap.

Korting op congressen, kennisdagen en bijeenkomsten
Met een VSG-lidmaatschap kunnen gemeenten tegen ledentarief deelnemen aan onze congressen, kennisdagen en bijeenkomsten. Niet-leden betalen een aanzienlijk hoger bedrag voor deelname. Bovendien kunt u gebruikmaken van het unieke VSG-netwerk waar u collega bestuurders of ambtenaren ontmoet en kennis en ervaring kunt uitwisselen.
De informatie en nuttige tips die u tijdens deze bijeenkomsten kunt opdoen, vertalen zich vaak direct terug in de eigen praktijk. Soms financieel (efficiency), of anders in kwaliteit en betere resultaten van beleid. Juist de objectieve setting waarin deze bijeenkomsten plaatsvinden, maakt dat bestuurders en beleidsontwikkelaars optimaal van elkaar kunnen leren en strategische informatie kunnen uitwisselen ter versterking van het eigen beleid.

Magazine
Een gratis abonnement op Sport & Gemeenten is één de voordelen van het VSG-lidmaatschap. Sport & Gemeenten is het vaktijdschrift van Vereniging Sport en Gemeenten dat u op de hoogte houdt over ontwikkelingen en achtergronden in de lokale sport- en beweegsector. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en heeft een oplage van 1.500.

Publicaties en nieuwsbrieven
Ook krijgt u als VSG- lid interessante korting bij publicaties en ontvangt u maandelijks onze digitale nieuwsbrieven VSG-Nieuws of VSG-Zwembaden waarin u wordt geïnformeerd over actuele zaken en activiteiten.

Contributietarieven 2024
De contributietarieven zijn gebaseerd op de grootte van een gemeente, publiekrechtelijk orgaan of een zwembad.

Bekijk hier de tarieven voor 2024 voor gemeente, publiekrechtelijk orgaan of een zwembad

 • Gemeenten tot 10.000 inwoners
  € 667
 • Gemeenten met 10.000 – 20.000 inwoners
  € 945
 • Gemeenten met 20.000 – 50.000 inwoners
  € 1.751
 • Gemeenten met 50.000 – 100.000 inwoners
  € 3.175
 • Gemeenten met meer dan 100.000 inwoners,
  alsmede voor publiekrechtelijke lichamen (niet gemeenten)
  € 5.711
 • Recreatieschappen, gevormd door gemeenten
  € 446
 • Particuliere zwembaden (inw. < 20.000)
  € 667
 • Particuliere zwembaden (inw. 20.000 – 50.000)
  € 1.316
 • Particuliere zwembaden (inw. > 50.000)
  € 2.624

Gemeentelid worden?
Heeft uw gemeente interesse in een lidmaatschap? Vul dan hier het inschrijfformulier in.

Foto-bij-Lid-worden

Bedrijfspartner worden?

Bedrijfspartners betalen een jaarlijkse contributie afhankelijk van het type lidmaatschap en hebben daarmee exclusief toegang tot het unieke VSG-netwerk.

Voordelen
Afhankelijk van het type bedrijfspartner kunnen bedrijven tegen partnertarief deelnemen aan een aantal of al onze congressen, kennisdagen en bijeenkomsten. 
Als VSG-bedrijfspartner kunt u tijdens onze activiteiten uw kennis en expertise inbrengen in ons netwerk, uiteraard conform nauwgezette spelregels die daarbij gelden. Daarmee profiteren zowel de markt als de publieke sector van elkaars kennis, informatie en ervaring. Bedrijfspartners maken hun VSG-lidmaatschap zichtbaar door op hun website het VSG-lidmaatschapslogo te plaatsen.

Bedrijfspartners profiteren van dezelfde voordelen als gemeenteleden: een gratis abonnement op Sport & Gemeenten, op Sportexpert en nieuwsbrieven ontvangen. Evenals korting op VSG-publicaties.

Wilt u meer informatie over het bedrijfspartnerschap? Neem dan contact op met bedrijfsadviseur Ton van de Braak, t.vandebraak@sportengemeenten.nl of 06 – 217 116 15.

Kwaliteitscriteria
VSG heeft een aantal kwaliteitscriteria voor de deskundigheid van haar bedrijfspartners opgesteld. Op basis van deze deskundigheid kunnen bedrijven zich bij VSG aansluiten. Voor de beoordeling van aanvragen voor een bedrijfspartnerschap hanteert VSG een protocol.

Contributietarieven 2024

Kijk hier voor de lidmaatschapspakketten en contributie 2023 voor bedrijfspartners

Brons: voor bedrijven die op de hoogte willen blijven van de belangrijkste ontwikkelingen. U kunt een aantal keren deelnemen aan een landelijke bijeenkomst. In 2024 bedragen de kosten van een bronzen partnerschap € 3.685 per jaar.

Zilver: bij een zilveren pakket verwerft u het recht om actief deel te nemen aan verschillende VSG-bijeenkomsten en kunt u uw bedrijf bij een groot publiek bekend maken. In 2024 bedragen de kosten voor een zilveren partnerschap € 6.693 per jaar.


Goud: u wilt als bedrijf niets van het VSG-aanbod missen. Voor 2024 bedragen de kosten van een gouden partnerschap € 9.025 per jaar.

Bedrijfspartner worden?
Heeft uw bedrijf interesse in een lidmaatschap van Vereniging Sport en Gemeenten? Vul dan hier het aanvraagformulier in