Onze bijeenkomsten

Zowel landelijk als regionaal organiseren Vereniging Sport en Gemeenten en VSG-YPN diverse bijeenkomsten, kennisdagen en congressen. Hier leer je het netwerk kennen en blijf je op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen in de sportsector. Hieronder vind je een overzicht van de (aankomende) bijeenkomsten.


Online workshop design thinking

29 oktober

Op donderdag 29 oktober van 13.30u tot 17.00u biedt Braining the Future samen met VSG-Young Professionals Network in navolging op de succesvolle webinars een workshop over Design Thinking aan. Vanwege de regels is deze workshop online, via Teams.

Design Thinking is een aanpak en mindset die voortkomt uit de design wereld en waarbij de gebruikers staan. De aanpak is een middel om met elkaar dingen te realiseren en daar hebben we als samenleving ongelofelijk veel behoefte aan. Hoe zorgen we dat meer mensen gaan bewegen? Hoe kunnen we sportverenigingen meer met elkaar laten samenwerken? Het blijft vaak een uitdaging om het perspectief van de burger écht als uitgangspunt te nemen. Braining the Future geeft een inleiding in hoe Design Thinking een antwoord kan bieden.

Om voldoende interactie te creëren online hebben we een maximum van 10 deelnemers gesteld voor deze workshop. Kortom wees er snel bij want VOL is VOL.

Binnenkort mogelijkheid tot aanmelden


VSG-YPN – Innovatietraject sportaccommodatie(beleid) van de toekomst

Maart t/m november

De sportwereld is volop in beweging. We worden met zijn allen ouder. De behoeftes van de sporter zijn aan het veranderen. Sporters vragen steeds meer om beleving. Ze vragen om te kunnen sporten op een tijdstip dat het hen uitkomt alleen of met anderen. We sporten niet alleen meer bij de sportvereniging, maar er word ook volop en steeds meer gesport en bewogen bij andere sportaanbieders en in de openbare ruimte.

Hoe kan het sportaccommodatiebeleid meebewegen in een sportwereld die volop in beweging is? Hoe richt je hier je sportcomplexen op in? Is het een overdekte sportaccommodatie? Of juist één sportaccommodatie zonder muren en vooral buiten? Een toren van sportmogelijkheden of overal kleine veldjes? Welke technologie heb je dan nodig en hebben we dan ook tot onze beschikking?

Kortom hoe ziet het sportcomplex en het sportaccommodatiebeleid van de toekomst eruit? Met die vraag en die uitdaging willen we graag samen met jouw aan de slag om op deze vraag in een serie van vier innovatiesessies een antwoord te vinden. Durf jij mee te dromen? Groots te denken? Het onmogelijke mogelijk te maken? Wil jij graag hierin meedenken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hierover adviseren?

Het innovatietraject is reeds gestart en aanmelden is dan ook niet meer mogelijk.

De eerste uitkomsten zijn terug te lezen in dit E-magazine.

In November word dit traject afgesloten met een presentatie aan de directie Sport van MinVWS en dan zullen we de resultaten verder bekend maken.