Onze bijeenkomsten

Zowel landelijk als regionaal organiseren Vereniging Sport en Gemeenten en VSG-YPN diverse bijeenkomsten, kennisdagen en congressen. Hier leer je het netwerk kennen en blijf je op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen in de sportsector. Hieronder vind je een overzicht van de (aankomende) bijeenkomsten.


VSG-YPN – Innovatietraject sportaccommodatie(beleid) van de toekomst

Maart t/m november

De sportwereld is volop in beweging. We worden met zijn allen ouder. De behoeftes van de sporter zijn aan het veranderen. Sporters vragen steeds meer om beleving. Ze vragen om te kunnen sporten op een tijdstip dat het hen uitkomt alleen of met anderen. We sporten niet alleen meer bij de sportvereniging, maar er word ook volop en steeds meer gesport en bewogen bij andere sportaanbieders en in de openbare ruimte.

Hoe kan het sportaccommodatiebeleid meebewegen in een sportwereld die volop in beweging is? Hoe richt je hier je sportcomplexen op in? Is het een overdekte sportaccommodatie? Of juist één sportaccommodatie zonder muren en vooral buiten? Een toren van sportmogelijkheden of overal kleine veldjes? Welke technologie heb je dan nodig en hebben we dan ook tot onze beschikking?

Kortom hoe ziet het sportcomplex en het sportaccommodatiebeleid van de toekomst eruit? Met die vraag en die uitdaging willen we graag samen met jouw aan de slag om op deze vraag in een serie van vier innovatiesessies een antwoord te vinden. Durf jij mee te dromen? Groots te denken? Het onmogelijke mogelijk te maken? Wil jij graag hierin meedenken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hierover adviseren?

Het innovatietraject is reeds gestart en aanmelden is dan ook niet meer mogelijk.

De eerste uitkomsten zijn terug te lezen in dit E-magazine.

In November word dit traject afgesloten met een presentatie aan de directie Sport van MinVWS en dan zullen we de resultaten verder bekend maken.


VSG-YPN Netwerk- en sportontbijt– Het ei wil wijzer zijn dan de kip  – 8 december – digitaal

Na een inspirerend eerste netwerk en sportontbijt op 4 november met Kim Lammers en andere jonge professionals in de sport organiseren we op dinsdag 8 december om 08.00 uur een vervolg.
Alleen dit keer met Herre Zonderland!

Hij gaat ons meenemen omtrent de thema’s energiemanagement, presteren onder druk en focus.
Tijdens dit digitale ontbijt is er ruimte om andere jonge professionals te spreken over de dagelijkse gang van zaken.
Het ontbijt zal ongeveer 45 minuten duren en geeft daarom een heerlijke start van de dag, want je kunt na het ontbijt weer met nieuwe inspiratie aan het werk.