Nieuwe dashboards Sport & Cultuur en Onderwijs

Gemeentelijk dataplatform Waarstaatjegemeente lanceerde op 30 januari het nieuwe dashboard Sport en Cultuur. Dit dashboard geeft inzicht in bijvoorbeeld het aantal sportende inwoners, het aantal musea en het aantal monumenten in een gemeente. Hier vindt u ook de gemeentelijke uitgaven per inwoner aan sport, cultuur en recreatie.

Daarnaast geeft het dashboard cijfers over de zogenoemde Brede Regeling Combinatiefuncties, die onder meer zorgt voor de beschikbaarheid van sport- en cultuurcoaches in gemeenten. De data op dit dashboard is afkomstig van onder meer NOC*NSF, het RIVM en het Mulier Instituut. Tegelijkertijd verschijnt ook het vernieuwde dashboard Onderwijs. Om naar het nieuwe dashboard sport en cultuur te gaan klik dan op deze link: dashboard Sport en Cultuur. 

Webinar

Op donderdag 20 februari om 10:00 uur organiseert VNG een webinar over deze beide dashboards en het gebruik ervan. Hiervoor kunt u zich alvast aanmelden. Als u inhoudelijke vragen over de dashboards heeft, neemt u dan contact met VNG op via waarstaatjegemeente@vng.nl.

Over Waarstaatjegemeente

Het dataplatform Waarstaatjegemeente bundelt, bewerkt en presenteert data van en over gemeenten voor iedereen. Op deze site vindt u cijfers over alle 355 Nederlandse gemeenten op alle belangrijke beleidsterreinen. De ‘dashboards’ maken het makkelijk om gemeenten te vergelijken. De instructievideo’s maken u snel vertrouwd met dit platform en de mogelijkheden.

, , , ,

Geplaatst op: 3 februari 2020