Projecten

Beweeg ABC

Beweeg ABC, een monitor basisbeweegvaardigheden, bevordert en ondersteunt een gezonde en sportieve leefstijl onder basisschoolleerlingen. Op de website vindt men oefeningen, filmpjes en handleidingen. Resultaten kunnen achter een inlog worden ingevoerd en vergeleken.

Ga naar de website


Academie Sport en Gemeenten

logo-academie-sport-en-gemeenten

De Academie Sport en Gemeenten biedt opleidingen en trainingen aan voor mensen die werkzaam zijn in de gemeentelijke wereld van sport en bewegen. De Academie wil een bijdrage leveren aan de professionalisering en ontwikkeling van het beleidsveld ‘sport en bewegen’.

Ga naar de website


Grenzeloos actief

Grenzeloosactief_logo_def

‘Grenzeloos actief, maakt sport en bewegen voor iedereen met een beperking mogelijk’ is de titel van het nieuwe gehandicaptensportbeleid van het ministerie van VWS. Doel is dat na 2018 mensen met een beperking die willen sporten of bewegen passend en toegankelijk aanbod in de buurt kunnen vinden. In het programma Grenzeloos actief werken de partijen – NOC*NSF, MEE Nederland, Sportkracht12, Kenniscentrum Sport, en Vereniging Sport en Gemeenten – samen om het sport- en beweegaanbod vanuit de behoefte van de doelgroep beter met elkaar te laten matchen.

Ga naar de website

Sportgemeente van het Jaar

Sportgemeente van het Jaar, welke gemeente wil dat nu niet zijn!? Op deze site vindt u informatie over o.a. de deelnamemogelijkheden en de procedure.  De winnaars van eerdere edities laten zien waarom zij gewonnen hebben. Doe mee aan de verkiezing Sportgemeente van het jaar!

Ga naar de website


Sport en Bewegen in de Buurt

sportbewegen_indebuurt_logo

Met het programma Sport en Bewegen in de Buurt wil minister Edith Schippers van het ministerie van VWS ervoor zorgen dat de gezonde keuze ook een gemakkelijke keuze wordt. Het programma berust op twee belangrijke pijlers: een vraaggericht lokaal sport- en beweegaanbod en het stimuleren van meer lokaal maatwerk.

Ga naar de website


Monitor Sport en Gemeenten

logo-monitor-sport-en-gemeenten

De Monitor Sport en Gemeenten is een online monitoring- en benchmarkplatform van en voor gemeenten. De Monitor Sport en Gemeenten biedt u een actueel inzicht en overzicht van kernindicatoren die een beeld geven van uw lokale sportbeleid en de bijbehorende ontwikkelingen. Resultaten kunnen achter een inlog worden ingevoerd en vergeleken.

Ga naar de website

 

Waar bent u naar op zoek?


Vereniging Sport en Gemeenten

Samen sterk voor lokale sport!