Visie & Beleidsplein

Onderzoek rendement en kritische succesfactoren van maatschappelijk verantwoord ondernemen door bvo's

seizoen 2010-2011

Eekeren, F. van, Dijk, B., & Brinkhof, S.R.A. (2012). Onderzoek rendement en kritische succesfactoren van maatschappelijk verantwoord ondernemen door bvo's: seizoen 2010-2011. Utrecht: Universiteit Utrecht, Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).

In opdracht van Stichting Meer dan Voetbal heeft het Departement voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht de maatschappelijke activiteiten van clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie in het seizoen 2010-2011 onderzocht. De centrale onderzoeksvragen, (1) 'Wat is het rendement van de maatschappelijke activiteiten voor de betaald voetbalclubs en de samenleving?' en (2) 'Wat zijn de kritische succesfactoren in de projecten op het niveau van de inhoud, de uitvoering en de uitvoeringsoverstijgende organisatie?' zijn onderzocht door middel van zes case studies, documentenanalyses en een landelijke survey onder alle 36 BVO's en hun maatschappelijke partners. De resultaten van het onderzoek worden in deze publicatie gepresenteerd.

Uitgever(s): Universiteit Utrecht, Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO),

Download(s)

Onderzoek rendement en kritische succesfactoren van maatschappelijk verantwoord ondernemen door bvo's : seizoen 2010-2011

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Frank van Eekeren
Bake Dijk
Sélène Brinkhof

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Betaald Voetbal Organisaties
maatschappelijk verantwoord ondernemen
organisaties
succesfactoren
voetbal