Visie & Beleidsplein

Op weg naar landsdekkende basiskaarten voor routegebonden recreatievormen

de bruikbaarheid van TOP10-vector voor het in kaart brengen van wandel-, fiets- en vaarmogelijkheden

Lentjes, P.G., & Vries, S. de (2002). Op weg naar landsdekkende basiskaarten voor routegebonden recreatievormen: de bruikbaarheid van TOP10-vector voor het in kaart brengen van wandel-, fiets- en vaarmogelijkheden. Wageningen: Alterra, Research Instituut voor de Groene Ruimte.

In deze rapportage wordt gekeken in hoeverre Top10-vectorbestanden bruikbaar zijn om de bestaande mogelijkheden voor een drietal aan routes gebonden recreatievormen (wandelen, fietsen, varen) in kaart te brengen. Het uit de basisbestanden lichten van de relevante elementen bleek relatief eenvoudig. Lastiger was het om deze elementen a. op één noemer te brengen (van vlak- naar lijnelement), en b. vervolgens aan elkaar te koppelen in de vorm van een netwerk. Voor alle drie recreatie-activiteiten zijn landsdekkende kaartbeelden gegenereerd. Deze eerste versies bevatten vrij veel onvolkomenheden: het zal nog moeten blijken of ze in de praktijk van beleidsvorming en belangenbehartiging een bruikbare rol kunnen vervullen. Ook wordt kort ingegaan op de door beleidsmakers en belangenbehartigers gewenste aanvullende informatie betreffende de routestructuren.

Uitgever(s): Alterra, Research Instituut voor de Groene Ruimte,

Download(s)

Op weg naar landsdekkende basiskaarten voor routegebonden recreatievormen : de bruikbaarheid van TOP10-vector voor het in kaart brengen van wandel-, fiets- en vaarmogelijkheden

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

P.G. Lentjes
S. de Vries

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

ICT
fietsen
informatievoorziening
kanovaren
recreatieve voorzieningen
vrijetijdsbesteding
wandelen