Visie & Beleidsplein

Vrijetijdsambitie landelijk Strijp

Lycklama, T., & Thijs, J.J. (2012). Vrijetijdsambitie landelijk Strijp. Driebergen-Rijsenburg: Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd.

Landelijk Strijp vervult een belangrijke rol in de gehele Brainport regio Eindhoven en is in 2011 uitgeroepen tot de 'slimste regio ter wereld'. Het gebied kent een ambitieuze ontwikkeling die de gemeente Eindhoven handen en voeten geeft. Landelijk Strijp is deels aangewezen als vestigingsgebied voor bedrijven in het kader van Eindhoven Brainport. De nieuwe Campus heet de Brainport Innovatie Campus. Hier komen bedrijven die halffabricaten opleveren voor de bekendere grotere spelers als Philips en ASML. Deze bedrijven bieden werkgelegenheid voor hoger opgeleide kenniswerkers. Omdat een goed vestigingsklimaat gebaat is bij een groene en aantrekkelijke omgeving heeft de gemeente Eindhoven het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd gevraagd om een advies te geven over de vrijetijdsambitie die past bij de plannen voor Landelijk Strijp. De resultaten van het onderzoek worden in deze rapportage gepresenteerd.

Deze publicatie is niet meer beschikbaar in de kennisbank. Neem contact op met bureau Ruimte & Vrije tijd voor deze publicatie.  

Uitgever(s): Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Tinco Lycklama
Jan Jaap Thijs

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

geografische gebieden
ruimtelijke ordening
vrije tijd