Visie & Beleidsplein

Geboden vaargang

normen, richtlijnen, voorwaarden en voorzieningen ten aanzien van de toegankelijkheid van watersportfaciliteiten voor gehandicapten

Stichting Nederlandse Gehandicaptenraad (1990). Geboden vaargang: normen, richtlijnen, voorwaarden en voorzieningen ten aanzien van de toegankelijkheid van watersportfaciliteiten voor gehandicapten. Utrecht: Stichting Watersport met Gehandicapten.

Sportbeoefening door gehandicapten verheugt zich in een toenemende belangstelling. Dat geldt zeker ook voor de actieve beoefening van watersport, dat wil zeggen zeilen, roeien, kanoën, surfen en waterskiën. Een beperkende factor voor verdere groei is evenwel dat niet overal goede en voldoende voorzieningen zijn, en dat bij het realiseren daarvan niet altijd over de juiste kennis en informatie wordt beschikt. Dit boekje wil een overzicht bieden van normen, richtlijnen, voorwaarden en voorzieningen ten aanzien van de toegankelijkheid van watersportfaciliteiten voor gehandicapten. Het is te beschouwen als een supplement op de zeer uitvoerige behandeling in 'Geboden Toegang'.

Uitgever(s): Stichting Watersport met Gehandicapten,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Stichting Nederlandse Gehandicaptenraad

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleid
mensen met een beperking
recreatieve voorzieningen
toegankelijkheid
watersporten