Visie & Beleidsplein

Recreatie van Turken, Marokkanen en Surinamers in Rotterdam en Amsterdam

een verkenning van het vrijetijdsgedrag en van de effecten van de etnische cultuur op de vrijetijdsbesteding

Jókövi, E.M. (2000). Recreatie van Turken, Marokkanen en Surinamers in Rotterdam en Amsterdam: een verkenning van het vrijetijdsgedrag en van de effecten van de etnische cultuur op de vrijetijdsbesteding. Wageningen: Alterra, Research Instituut voor de Groene Ruimte.

Het rapport omvat uitkomsten en beleidsconclusies van twee onderzoeken naar vrijetijdsbesteding in de openbare ruimte door Turkse, Marokkaanse en Surinaamse allochtonen in grote steden en de relatie tussen vrijetijdsbesteding en etnisch-culturele achtergrond en integratie in de Nederlandse samenleving. Beide generaties zijn hoofdzakelijk gericht op binnenstedelijke, groene of rode, openbare ruimten. De etnisch-culturele achtergrond beïnvloedt het vrijetijdsgedrag. Dit geldt voor de eerste generatie, die minder dan sociaal-economisch overeenkomstige autochtonen participeert in bezoek aan voorzieningen voor vrijetijdsbesteding, zoals recreatiegebieden, natuurlijke landschappen en ook horecagelegenheden. Het geldt ook voor de tweede generatie, waarvan de meesten hun vrije tijd het liefst doorbrengen met mensen uit de eigen groep. Tegelijk beoefent de tweede generatie ook vrijetijdsactiviteiten die zij zelf typisch Nederlands noemt, zoals wandelen en uitgaan.

Uitgever(s): Alterra, Research Instituut voor de Groene Ruimte,

Download(s)

Recreatie van Turken, Marokkanen en Surinamers in Rotterdam en Amsterdam : een verkenning van het vrijetijdsgedrag en van de effecten van de etnische cultuur op de vrijetijdsbesteding

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

E.M. Jókövi

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Marokkaanse-Nederlanders
Surinaamse-Nederlanders
Turkse-Nederlanders
cultuur
gedrag
steden
vrije tijd
vrijetijdsbesteding