Visie & Beleidsplein

Physical activity in a multi-ethnic population

measurement and associations with cardiovascular health and contextual factors

Munter, J.S.L. de (2012). Physical activity in a multi-ethnic population: measurement and associations with cardiovascular health and contextual factors. Amsterdam: Jeroen S.L. de Munter.

Jeroen de Munter onderzocht de relatie tussen fysieke activiteit en hart- en vaatziekten in etnische groepen van Hindoestaans-Surinaamse, Afrikaans-Surinaamse en Europees-Nederlandse afkomst. Engelse en Nederlandse etnische groepen van Afrikaanse en Hindoestaanse (Indiase) afkomst lijken zich aan te passen aan het patroon van fysieke activiteit in de autochtone groepen, maar hun niveau van fysieke activiteit is nog wel lager dan in de autochtone groepen. Alle groepen hebben baat bij meer fysieke activiteit om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen, maar dit effect zal mogelijk sterker zijn in de Hindoestaans-Surinaamse en Afrikaans-Surinaamse groepen omdat ze minder actief zijn.

Uitgever(s): Jeroen S.L. de Munter,

Download(s)

Physical activity in a multi-ethnic population : measurement and associations with cardiovascular health and contextual factors

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jeroen de Munter

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

hart- en vaatziekten
lichaamsbeweging
minderheidsgroepen
niet-westerse allochtonen
nieuwe Nederlanders