Visie & Beleidsplein

"Zij is nou echt een voorbeeld van hoe je als sporter bezig gaat ...!"

onderzoek naar de betekenissen die sportende jongeren met een lichamelijke beperking geven aan rolmodellen

Haren, B. van (2012). "Zij is nou echt een voorbeeld van hoe je als sporter bezig gaat ...!": onderzoek naar de betekenissen die sportende jongeren met een lichamelijke beperking geven aan rolmodellen. Utrecht: Universiteit Utrecht, Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen (USBO).

De onderzoeksvraag die in deze scriptie centraal staat, luidt als volgt: welke betekenissen geven sportende jongeren met een lichamelijke beperking aan rolmodellen (zoals Olympische en Paralympische topsporters, familieleden en trainers/coaches)? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is een kwalitatief onderzoek uitgevoerd. De onderzoeker, expert op het gebied van gehandicaptensport, heeft een tiental semi-gestructureerde interviews afgenomen bij sportende jongeren met een beperking. Deze jongeren zijn tussen de 14 en 18 jaar oud, hebben verschillende lichamelijke beperkingen en doen aan verschillende (gehandicapten)sporten. De resultaten van het onderzoek worden in deze rapportage gepresenteerd.

Uitgever(s): Universiteit Utrecht, Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen (USBO),

Download(s)

Zij is nou echt een voorbeeld van hoe je als sporter bezig gaat ...!" : onderzoek naar de betekenissen die sportende jongeren met een lichamelijke beperking geven aan rolmodellen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Bas van Haren

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleving
jongeren
mensen met een beperking
mensen met een lichamelijke beperking
scripties
voorbeeldgedrag