Visie & Beleidsplein

Sport is goed, sporten is gezond, een sporter is aantrekkelijk

ik sport niet

onderzoek naar de werking van agency; verzet tegen een dominant discours

een kritisch kwalitatief onderzoek naar de betekenisconstructie van niet-sporters

Notté, R. (2012). Sport is goed, sporten is gezond, een sporter is aantrekkelijk: ik sport niet, onderzoek naar de werking van agency; verzet tegen een dominant discours, een kritisch kwalitatief onderzoek naar de betekenisconstructie van niet-sporters. Utrecht: Universiteit Utrecht.

Dit onderzoek heeft als doel inzicht te geven in de wijze waarop het dominante sportdiscours vorm krijgt in het niet-sportende individu, wat de uitwerking is op de perceptie van zichzelf in relatie tot het niet sporten en hoe de werking van agency resulteert in het niet conformeren aan een dominant discours. Om de werking van agency te analyseren is allereerst gekeken naar de wijze waarop sociaalhistorische structuren en disciplinerende mechanisme bijdragen aan de kennis bij respondenten over sport. Omdat dit onderzoek de werking van agency als focus neemt, is de individuele betekenisgeving van respondenten leidend.

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

Sport is goed, sporten is gezond, een sporter is aantrekkelijk : ik sport niet : onderzoek naar de werking van agency; verzet tegen een dominant discours : een kritisch kwalitatief onderzoek naar de betekenisconstructie van niet-sporters

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Raoul Notté

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

kwalitatief onderzoek
scripties
sedentair gedrag