Visie & Beleidsplein

Implementatie en continuering van de BeweegKuur

monitorstudie onder zorgverleners

najaar 2011

Raaijmakers, L.G.M., Helmink, J.H.M., Hamers, F.J.M., & Kremers, S.P.J. (2012). Implementatie en continuering van de BeweegKuur: monitorstudie onder zorgverleners, najaar 2011. Maastricht: Universiteit Maastricht.

De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie welke zich richt op het duurzaam veranderen van fysieke activiteit en eetgedrag van patiƫnten met overgewicht en obesitas, vanuit de eerstelijnsgezondheidszorg.

In de periode 2008-2009 is de nadruk van de BeweegKuur gelegd op de preventie en behandeling van diabetes mellitus type 2.

Vanaf 2009 is de BeweegKuur doorontwikkeld voor patiƫnten met overgewicht en obesitas.

Doelstellingen van het ontwikkel- en implementatietraject van de BeweegKuur zijn landelijke beschikbaarheid van de BeweegKuur; momenteel op 160 locaties aangeboden, en het vormen van lokale netwerken, waar zorg en preventie verbonden worden.

NISB wil graag weten hoe de BeweegKuur in de praktijk wordt ontvangen en wat de mening is van de betrokken zorgverleners.

Dit rapport beschrijft de resultaten van een monitor onder alle betrokken zorgverleners en BeweegKuurinstructeurs, welke is uitgevoerd in september en oktober 2011.

Het doel van deze evaluatie was het identificeren van elementen die kunnen bijdragen aan positieve effecten van de BeweegKuur, zicht krijgen op de inbedding van sport- en beweegaanbod in lokale netwerken en achterhalen welke belemmerende en bevorderende factoren en verbeterpunten de invoering van de BeweegKuur met zich meebrengt.

Uitgever(s): Universiteit Maastricht,

Download(s)

Implementatie en continuering van de BeweegKuur : monitorstudie onder zorgverleners : najaar 2011

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Lieke Raaijmakers
Judith Helmink
F. Hamers
Stef Kremers

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

implementatie
succesfactoren