Visie & Beleidsplein

Hoe haal je er uit wat er in zit?

een onderzoek naar de kenmerken en betekenis van coördinatoren en begeleiders op topsport talentscholen voor de optimale ontwikkeling van het geaccrediteerde sportieve talent

Bruggeling, T. (2012). Hoe haal je er uit wat er in zit?: een onderzoek naar de kenmerken en betekenis van coördinatoren en begeleiders op topsport talentscholen voor de optimale ontwikkeling van het geaccrediteerde sportieve talent. Groningen: Sport Management Institute.

De Topsport Talentscholen bestaan twintig jaar. In deze twintig jaar is het topsportklimaat veranderd, professioneler geworden. Dit heeft zijn weerslag op het belang dat wordt toegekend aan talentontwikkeling, zeker als dat wordt afgezet tegen het aantal trainingsuren in combinatie met de middelbare schoolcarrière.

Middels dit onderzoek wil de auteur achterhalen of de begeleiding op de Topsport Talentscholen zich ook heeft geprofessionaliseerd. Het wordt algemeen aangenomen dat de Topsport Talentscholen hun meerwaarde in het huidige topsportklimaat hebben bewezen. Maar is dit werkelijk zo?

De volgende hoofdvraag staat in dit onderzoek centraal: wat is de toegevoegde waarde van de specifieke begeleiding op topsport talentscholen aan de talentontwikkeling?

Aan de orde komen de volgende deelvragen:

  1. welke factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van het sportieve talent?;
  2. op welke wijze kan de toegevoegde waarde van de LOOT-begeleider inzichtelijk gemaakt worden?;
  3. hoe professioneel is de begeleiding op Topsport Talentscholen in relatie tot de toegenomen professionalisering van de topsportwereld?

De resultaten van het onderzoek worden in deze afstudeerscriptie gepresenteerd.

Uitgever(s): Sport Management Institute,

Download(s)

Hoe haal je er uit wat er in zit? : een onderzoek naar de kenmerken en betekenis van coördinatoren en begeleiders op topsport talentscholen voor de optimale ontwikkeling van het geaccrediteerde sportieve talent

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Ted Bruggeling

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

begeleiding
loot-scholen
scripties
talentontwikkeling