Visie & Beleidsplein

Verchinisering van de sport in Nederland

een onderzoek naar de invloed van de opkomst van het economische imperium China op de populariteit van diverse sporten in Nederland

Kars, H. (2007). Verchinisering van de sport in Nederland: een onderzoek naar de invloed van de opkomst van het economische imperium China op de populariteit van diverse sporten in Nederland. Tilburg: Universiteit van Tilburg.

De vraag die in deze scriptie centraal staat gaat over of de verwestering door zal zetten of dat de verchinisering zijn intrede zal doen. Voornamelijk de invloed die deze ontwikkelingen zullen uitoefenen op sport is hierbij van belang. In de verschillende toekomstschetsen, de scenario's, wordt uiteengezet op welke manier ofwel de verchinisering, ofwel de verwestering invloed heeft op de sport in Nederland. Uiteindelijk wordt geconcludeerd dat de macht van China zal toenemen op economisch en politiek terrein. Op sociaal-cultureel terrein wordt een mindere of geen invloed vanuit Chinia verwacht op Nederland. De reden hiervoor is het niet-imperialistische gedrag van China.

Uitgever(s): Universiteit van Tilburg,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Hilde Kars

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

China
cultuursociologie
ontwikkeling
scripties