Visie & Beleidsplein

Sportplusverenigingen gestart, Rotterdam vooruit?

hoe Rotterdamse sportverenigingen bijdragen aan het bereiken van stedelijke doelstellingen

Hermens, N., Jansma, A., Meere, F.B.J. de, & Verhoogt, P. (2012). Sportplusverenigingen gestart, Rotterdam vooruit?: hoe Rotterdamse sportverenigingen bijdragen aan het bereiken van stedelijke doelstellingen. Utrecht: Verwey-Jonker Instituut.

De gemeente Rotterdam wil de maatschappelijke rol die sportverenigingen voor de stad kunnen vervullen vergroten. Daartoe is het Sportplusprogramma '30 clubs helpen Rotterdam vooruit' opgezet. Het programma wordt uitgevoerd door Rotterdam Sportsupport en breidt zich uit tot dertig Rotterdamse sportverenigingen. Zij werken in de periode 2011-2014 aan het behalen van uiteenlopende doelstellingen op de terreinen veiligheid, werk en inkomen, gezondheid, onderwijs, en (sport)participatie van bijzondere doelgroepen. In september 2011 zijn tien sportverenigingen gestart als Sportplusvereniging. Het Verwey-Jonker Instituut voert tussen 2011 en 2014 in opdracht van Rotterdam Sportsupport onderzoek uit naar het Sportplusprogramma. Deze rapportage bespreekt de belangrijkste resultaten van het eerste jaar Sportplus.

Uitgever(s): Verwey-Jonker Instituut,

Download(s)

Sportplusverenigingen gestart, Rotterdam vooruit? : hoe Rotterdamse sportverenigingen bijdragen aan het bereiken van stedelijke doelstellingen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Niels Hermens
Anna Jansma
Freek de Meere
Pieter Verhoogt

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

maatschappelijke integratie
samenwerkingsverbanden
sportverenigingen
veiligheid