Visie & Beleidsplein

Een (st)app dichterbij een sportende stad

verkenning van mogelijkheden actieve sport-apps voor het verhogen van sportparticipatie

een advies aan Rotterdam Sportsupport

Vierboom, F. (2012). Een (st)app dichterbij een sportende stad: verkenning van mogelijkheden actieve sport-apps voor het verhogen van sportparticipatie, een advies aan Rotterdam Sportsupport. Rotterdam: Rotterdam Sportsupport.

In een tijd waarin 42% van de Nederlandse samenleving in het bezit is van een smartphone levert dit op het gebied van communicatie nieuwe kansen op voor non-profit organisaties. Eén van de communicatiemiddelen die in korte tijd een enorme vlucht heeft genomen zijn mobiele applicaties. Aangezien de sportparticipatie van Rotterdam relatief laag is vergeleken met andere grote steden wordt gezocht naar nieuwe manieren om mensen in Rotterdam aan het sporten te krijgen. Deze scriptie beschrijft het onderzoek van Floor Vierboom naar de mogelijkheden om met behulp van mobiele actieve sport-apps de sportparticipatie te beïnvloeden. De hoofdvraag van deze scriptie luidt: Is het mogelijk de sportparticipatie op stedelijk niveau te beïnvloeden met behulp van mobiele actieve sport-apps?

Uitgever(s): Rotterdam Sportsupport, Hogeschool Rotterdam,

Download(s)

Een (st)app dichterbij een sportende stad : verkenning van mogelijkheden actieve sport-apps voor het verhogen van sportparticipatie : een advies aan Rotterdam Sportsupport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Floor Vierboom

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

computerspellen
media
scripties
software
sportapps