Visie & Beleidsplein

Kwaliteit in zicht!

op weg naar een vorm van erkenning voor kwaliteitszorg in vrijwilligersorganisaties, rapportage van twee deelonderzoeken en plann

Hal, T. van, & Lam, P. (2003). Kwaliteit in zicht!: op weg naar een vorm van erkenning voor kwaliteitszorg in vrijwilligersorganisaties, rapportage van twee deelonderzoeken en plann. Utrecht: Stichting Vrijwilligers Management.

Dit rapport doet verslag van twee deelonderzoeken die sVM in 2002 heeft gedaan. Het eerste deelrapport 'Kwaliteit in de vrijwilligerspraktijk', brengt de huidige stand van zaken in vrijwilligersorganisaties in kaart en geeft aan welke behoeften er leven op kwaliteitsgebied. in het tweede deelonderzoek 'Kwaliteit op maat van vrijwilligers', is onderzocht welke elementen bepalend zijn voor de kwaliteit van vrijwilligersorganisaties en welke kwaliteitsmodellen bruikbaar zijn voor toepassing in vrijwilligersorganisaties. Het rapport besluit met een schets van het traject - Verder met kwaliteit- dat op basis van de conclusies en aanbevelingen van beide onderzoeken is uitgezet voor de ontwikkeling van een op het vrijwilligerswerk toegesneden erkenningsvorm.

Uitgever(s): Stichting Vrijwilligers Management,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Tirza van Hal
Pallas Lam

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

kwaliteit
kwaliteitsmanagement
vrijwilligers