Visie & Beleidsplein

De beste willen zijn

rapport naar aanleiding van een onderzoek naar de overeenkomsten en verschillen in talentontwikkeling tussen sport- en bedrijfsorganisaties

Blanken, A. (1995). De beste willen zijn: rapport naar aanleiding van een onderzoek naar de overeenkomsten en verschillen in talentontwikkeling tussen sport- en bedrijfsorganisaties.

In deze studie wordt gekeken naar de wijze van talentontwikkeling in sport- en bedrijfsorganisaties. Het uitgangspunt voor dit onderzoek is dat sport- en bedrijfsorganisaties steeds meer overeenkomsten vertonen. Een logisch gevolg hiervan is dat ook de wijze van talentontwikkeling in beide organisaties overeenkomsten met elkaar vertoont. In deze studie wordt gekeken of sportcoaches en managers uit het bedrijfsleven ook overeenkomsten zien tussen de beide organisaties. De aandacht gaat vooral uit naar de facetten waaraan deze personen succes toeschrijven en de manier waarop de 'beliefs about success' zijn geconstrueerd. Maar ook de mate van tevredenheid met betrekking tot talentontwikkeling binnen sport- en bedrijfsorganisaties is onderzocht.

Uitgever(s):

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Arjan Blanken

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bedrijfsleven
coaching
personeelsbeleid
sportorganisaties
talentontwikkeling