Visie & Beleidsplein

Nota sportfinanciering

bijdrage aan de discussie over uitgangspunten, doelstellingen en criteria inzake de sportfinanciering en in het bijzonder de Toto/Lotto-uitkeringen

Nederlandse Sport Federatie (NSF) (1976). Nota sportfinanciering: bijdrage aan de discussie over uitgangspunten, doelstellingen en criteria inzake de sportfinanciering en in het bijzonder de Toto/Lotto-uitkeringen. 's-Gravenhage: Nederlandse Sport Federatie (NSF).

Tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering van de NSF op 22 september 1975 werd naar aanleiding van een discussie over de toto/lotto-uitkeringen besloten, dat de georganiseerde sport op korte termijn bijeen zou komen om zich nader te beraden op de sportfinanciering. Op 9 oktober 1975 was een groot aantal vertegenwoordigers van de sportorganisaties aanwezig om over deze materie van gedachten te wisselen. De sportorganisaties deden de NSF de toezegging haar gegevens te doen toekomen over knelpunten en wensen voor de komende jaren. De gegevens werden door de NSF bewerkt en opgenomen in een concept discussienota. Deze is besproken tijdens drie bijeenkomsten met groepen sportorganisaties. Rekening houdende met de discussie is de definitieve tekst vastgesteld door een reactiecommissie, bestaande uit een tiental deelnemers aan de drie bijeenkomsten. De opbouw van deze nota is als volgt: allereerst geven de auteurs een aantal uitgangspunten, waarin zij onder andere de opvattingen over de verschijningsvormen en de functies van de sport naar voren brengen. Vervolgens tracht men de doelstellingen van het sportbeleid te formuleren. Hierna komt de taakverdeling tussen particulier initiatief en de verschillende overheden aan de orde. Nadat men een aantal knelpunten heeft aangegeven, probeert men uit het voorgaande de prioriteiten af te leiden. Tot slot werkt men de consequenties nader uit voor de sportfinanciering en in het bijzonder voor de toto/lotto-uitkeringen.

Uitgever(s): Nederlandse Sport Federatie (NSF),

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Nederlandse Sport Federatie (NSF)

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleidsnota's
financiering
sport (algemeen)
sportbeleid