Visie & Beleidsplein

Wensen, verwachtingen en ervaringen van judo op school

rapportage van de enquête over twee jaar judo op school in Arnhem

Groot, M. de, & Lagendijk, E. (2010). Wensen, verwachtingen en ervaringen van judo op school: rapportage van de enquête over twee jaar judo op school in Arnhem. Amsterdam: DSP-groep BV.

Hoe beleven kinderen judo? Komen de wensen en verwachtingen vooraf overeen met de ervaringen en beleving achteraf? En zijn er kenmerken, zoals geslacht of leeftijd, die daar invloed op hebben? Judo Bond Nederland (JBN) en Stichting Budo Sport Arnhem (Bert Docter) namen het initiatief om dit te onderzoeken onder ruim 600 leerlingen van 5 Arnhemse basisscholen. Voorafgaand aan kennismakingslessen Judo Op School hebben de kinderen (groep 3 t/m 8) een vragenlijst ingevuld over hun wensen en verwachtingen. Ieder kind kreeg een persoonlijk boekje. Na afloop van de lessen beantwoordden de kinderen opnieuw een aantal vragen in hun persoonlijke boekje, dit keer over de ervaringen en beleving. De resultaten van het onderzoek worden in deze rapportage gepresenteerd.

Uitgever(s): DSP-groep BV,

Download(s)

Wensen, verwachtingen en ervaringen van judo op school : rapportage van de enquête over twee jaar judo op school in Arnhem

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Marieke de Groot
Eric Lagendijk

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

judo
kinderen
leerlingen
primair onderwijs