Visie & Beleidsplein

Rapportage bronmethodiek Arnhem

een onderzoek naar de uitvoering van de bronmethodiek in de wijk, op school en binnen de sportvereniging

Pach, J., & Kolner, C. (2005). Rapportage bronmethodiek Arnhem: een onderzoek naar de uitvoering van de bronmethodiek in de wijk, op school en binnen de sportvereniging. Amsterdam: DSP-groep.

In veel scholen, sportverenigingen en wijken kampt men met een gebrek aan betrokkenheid bij ouders, leden en bewoners en een tekort aan vrijwilligers. Om organisaties in staat te stellen deze problemen het hoofd te bieden heeft de Vrijwilligerscentrale Arnhem in samenwerking met en ondersteund door de gemeente Arnhem de Bronmethodiek ontwikkeld. Centrale gedachte achter deze aanpak is dat de organisaties terug moeten gaan naar de bron van het vrijwilligerswerk: de kwaliteiten en interesses van de ouders, leden en bewoners en natuurlijk de betrokkenheid van mensen bij 'hun' organisatie. In de periode van maart 2003 tot november 2004 zijn negen organisaties in Arnhem gestart met de Bronmethodiek. In deze rapportage wordt, op basis van een kwalitatief onderzoek onder betrokkenen, een beschrijving gegeven van de uitvoering van de Bronmethodiek bij vijf organisaties: een wijk, twee sportverenigingen en twee scholen.

Uitgever(s): DSP-groep,

Download(s)

Rapportage bronmethodiek Arnhem : een onderzoek naar de uitvoering van de bronmethodiek in de wijk, op school en binnen de sportvereniging

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Joram Pach
Carla Kolner

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

methoden
vrijwillige inzet
vrijwilligers
vrijwilligersbeleid
vrijwilligerswerk