Visie & Beleidsplein

Bewegen op kennis

evaluatie van NISB

eindrapport

(2012). Bewegen op kennis: evaluatie van NISB, eindrapport. Zoetermeer: Panteia: research to progress.

De missie van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) is een bijdrage te leveren aan een vitale samenleving waarin iedereen actief is. NISB is het landelijk kennisinstituut dat kennis heeft over effectieve inzet van sport en bewegen. NISB werkt als kennismakelaar voor de driehoek beleid, onderzoek en praktijk. Zo biedt NISB kennis voor gemeenten, lokale sport- en beweegorganisaties en sportbonden.

In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft Panteia NISB geëvalueerd. Deze evaluatie bestond uit een beknopte literatuurstudie en interviews met NISB zelf, het Ministerie van VWS en met beleids-, kennis- en implementatiepartners van NISB. Centrale thema's in de evaluatie waren de relaties met de verschillende partners, de tevredenheid over de samenwerking, vraaggericht werken door NISB en de positionering van NISB als kennisinstituut.

De evaluatie biedt zowel het ministerie als NISB handvatten voor de toekomst. Aanbevelingen gaan onder meer over de doorontwikkeling als kennisinstituut, de sturing door VWS, de programmering van activiteiten en de positionering van NISB.

Uitgever(s): Panteia: research to progress,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen
lichaamsbeweging