Visie & Beleidsplein

Kwaliteit op locatie

signalement van kwaliteitsambities

brochure 7

Bakker, A.H.M., Bokhorst, S.B., Doedens, B., Haeser, W.A., & Vervelde, A.W. (1996). Kwaliteit op locatie: signalement van kwaliteitsambities, brochure 7. Den Haag: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), directie Voorlichting en Externe Betrekkingen.

'Kwaliteit op locatie' is een project van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (NIROV), de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV), de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (NOVEM) en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Doel van het project is integratie van ruimtelijke, milieu- en volkshuisvestingskwaliteit op de Vinex-locaties. Uitwisseling van kennis en ervaring tussen lokale bestuurders, ontwerpers, marktpartijen/belangenorganisaties en het Rijk zelf staat daarbij centraal. De zevende brochure in de reeks van Kwaliteit op Locatie geeft een doorkijk op de ontwikkelingen in het realisatieproces van de Vinex-locaties. Door middel van interviews en conclusies uit onderzoeken en studies wordt een tussentijdse stand van zaken weergegeven met betrekking tot de kwaliteitsambities op die locaties. De uitkomsten van de voortgangsanalyses sporen aardig met de referentiewaarden van de Vinex. Daarbij moet aangetekend worden dat de meeste Vinex-locaties zich op dit moment nog in het planstadium bevinden, het is nog onduidelijk wat er van alle ambities gerealiseerd zal worden.

Uitgever(s): Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), directie Voorlichting en Externe Betrekkingen,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

A.H.M. Bakker
S.B. Bokhorst
B. Doedens
W.A. Haeser
A.W. Vervelde

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

kwaliteit
ruimtelijke ordening