Visie & Beleidsplein

Op zoek naar beweging 2

een overzicht van onderzoek en beleid op het raakvlak van veiligheid, openbare ruimte, gezondheid en de bewegingsvrijheid van kinderen

Schouten, M. (1998). Op zoek naar beweging 2: een overzicht van onderzoek en beleid op het raakvlak van veiligheid, openbare ruimte, gezondheid en de bewegingsvrijheid van kinderen. Amsterdam: Stichting KINDEREN VOORRANG!.

KINDEREN VOORRANG heeft met dit rapport een bijdrage willen leveren aan het vergroten van de kennis met betrekking tot de effecten van verkeersonveiligheid op de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor kinderen. Uit het rapport blijkt er veel meer aan vast te zitten. Naast verkeersonveiligheid blijken ook andere factoren van invloed op de bewegingsvrijheid van kinderen: sociale veiligheid en het gebrek aan speelruimte zijn hiervan de belangrijkste. Bovendien blijkt dat weinig buitenspelen niet alleen gevolgen heeft voor kinderen, maar ook voor hun ouders en voor de sociale samenhang in de buurt. Dat vraagt om een integrale aanpak. KINDEREN VOORRANG wil de samenwerking op de verschillende terreinen (verkeer, ruimtelijke ordening, stedenbouw, speelruimte, jeugdwelzijn en gezondheidszorg) stimuleren. Een volgende stap zal daarom de organisatie van een werkconferentie zijn voor onderzoekers, beleidsmedewerkers en mensen uit het veld. Het doel van die werkconferentie is de ontwikkeling en afstemming van beleidsstrategieën.

Uitgever(s): Stichting KINDEREN VOORRANG!,

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Marian Schouten

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleid
jeugd
kinderen
onderzoeken
ruimtelijke ordening
speelruimte