Visie & Beleidsplein

Handreiking voor gezondheidsbevordering vanuit burgerinitiatief

beschrijving van de methodische aanpak en werkzame elementen van de Gezondheidsrace Laarbeek

(2013). Handreiking voor gezondheidsbevordering vanuit burgerinitiatief: beschrijving van de methodische aanpak en werkzame elementen van de Gezondheidsrace Laarbeek. Laarbeek: Gemeente Laarbeek.

Deze handreiking is bedoeld voor professionals en burgers die burgerparticipatie (en een wedstrijdelement) in gezondheidsbevordering een centrale plek willen geven. Het biedt inzichten in de werkzame elementen en randvoorwaarden (succesfactoren en aandachtspunten) op basis van de ervaringen uit de Gezondheidsrace. Het is geen wetenschappelijk betoog over het belang en de effectiviteit van burgerparticipatie (en een wedstrijdelement), maar een praktisch voorstel waarin de lezer inspiratie opdoet en aanwijzingen krijgt om in de eigen context aan de slag te gaan met burgerparticipatie. Hoewel gezondheidsbevordering, specifiek op het vlak van gezonde leefstijl, als insteek is genomen, beoogt deze handreiking ook een zinvolle bijdrage te leveren aan toepassingen van burgerparticipatie op andere terreinen van het lokaal gezondheidsbeleid en in andere sectoren. Hierbij valt te denken aan de ruimtelijke ordening, beheer van de openbare ruimte, jeugdbeleid, welzijn en zorg.

Uitgever(s): Gemeente Laarbeek, GGD Brabant-Zuidoost,

Download(s)

Handreiking voor gezondheidsbevordering vanuit burgerinitiatief : beschrijving van de methodische aanpak en werkzame elementen van de Gezondheidsrace Laarbeek

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.


Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bewonersparticipatie
lichaamsbeweging
participatie
wedstrijdvormen
wijkaanpak
wijken