Visie & Beleidsplein

'Voor mij is het soms net vissen'

een kwalitatief onderzoek naar betekenissen gegeven aan supporterschap in het betaald voetbal

Schrijvers, L. (2013). 'Voor mij is het soms net vissen': een kwalitatief onderzoek naar betekenissen gegeven aan supporterschap in het betaald voetbal. Utrecht: Universiteit Utrecht.

De aanleiding voor dit onderzoek is de wens van clubs in het betaald voetbal om meer inzicht te krijgen in wensen, meningen en ervaringen van supporters. Dit onderzoek voorziet in deze behoefte van betaald voetbal organisaties (BVO's), door middels kwalitatief onderzoek op zoek te gaan naar de betekenissen die supporters geven aan supporterschap. Het is interessant voor zowel BVO's als voor de sociale wetenschappen om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van gevoel van verbondenheid door supporterschap en stadionbezoek, in het kader van actuele sociale thema's zoals individualisering en het versterken van onderlinge verbondenheid. Het onderzoek geeft antwoord op de volgende centrale onderzoeksvraag: welke betekenissen geven supporters van betaald voetbalclubs aan het supporterschap van hun club?

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

'Voor mij is het soms net vissen' : een kwalitatief onderzoek naar betekenissen gegeven aan supporterschap in het betaald voetbal

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Liset Schrijvers

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Betaald Voetbal Organisaties
kwalitatief onderzoek
scripties
supporters
voetbal