Visie & Beleidsplein

Europees kampioenschap handboogschieten Amsterdam 2012

evaluatie economische impact, tevredenheid & promotionele waarde

Schoemaker, J. (2012). Europees kampioenschap handboogschieten Amsterdam 2012: evaluatie economische impact, tevredenheid & promotionele waarde. Arnhem: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Van 21 tot 26 mei 2012 verwelkomde Amsterdam de beste handboogschieters van Europa voor het EK Handboogschieten 2012. Enkele honderden toeschouwers genoten bijna een week lang van de topprestaties. Voor de Nederlandse afvaardiging was de deelname aan het EK Handboogschieten zeer succesvol. Er werden vier medailles behaald en in het medailleklassement eindigde Nederland als eerste. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft tijdens het EK Handboogschieten onderzoek gedaan naar de economische impact, de tevredenheid van de toeschouwers en de promotionele waarde van het evenement. De totale economische impact van het EK Handboogschieten bedroeg voor de Gemeente Amsterdam ongeveer half miljoen euro. De grootste bijdragen waren afkomstig van de organisatorische bestedingen in de lokale economie en de bestedingen van deelnemende handboogschieters. Het EK Handboogschieten kon rekenen op hoge waarderingscijfers. Gemiddeld gaf het publiek het evenement een rapportcijfer van 8,1. Het zonnige weer, de goede prestaties van Nederland en de ambiance in het Olympisch Stadion hebben daar voor een groot deel aan bijgedragen. Tot slot werd voor het eerst de WESP Richtlijn Promotionele Waarde uitgevoerd om de publiciteitswaarde van het EK Handboogschieten 2012 te onderzoeken. De verzamelde 31 media-uitingen waren goed voor ruim 300.000 euro reclame equivalenten.

Uitgever(s): Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN),

Download(s)

Europees kampioenschap handboogschieten Amsterdam 2012 : evaluatie economische impact, tevredenheid & promotionele waarde

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jelle Schoemaker

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bezoekers
economie
effectmeting
handboogschieten
media
schietsporten
sportevenementen
tevredenheid
topsportevenementen