Visie & Beleidsplein

Impuls lokaal bekeken

veelzijdig en van meerwaarde

verdiepingsonderzoek naar effecten en processen van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches

Heijden, A. von, Leijenhorst, M., Hakkers, S., & Hilhorst, J. (2013). Impuls lokaal bekeken: veelzijdig en van meerwaarde, verdiepingsonderzoek naar effecten en processen van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches. Utrecht: Mulier Instituut.

Het voornaamste doel van het onderzoek, waarvan deze rapportage verslag doet, is inzicht te krijgen in de ervaringen met en effecten van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches op lokaal niveau en daarmee zicht te krijgen op succes- en faalfactoren. Het onderzoek biedt tevens inzicht in de omstandigheden waaronder de effecten al dan niet optreden en het belang van de lokale context. De uitkomsten moeten aanknopingspunten bieden om het landelijke beleid doelmatiger in te zetten en kunnen mogelijk ook door lokale beleidsmakers worden toegepast om beleidskaders inhoud te geven. Het rapport bevat data van de derde meting onder achttien gemeenten verdeeld over de vier tranches.

Uitgever(s): Mulier Instituut, Kennispraktijk - voor sport, onderwijs en gezondheid,

Download(s)

Impuls lokaal bekeken : veelzijdig en van meerwaarde : verdiepingsonderzoek naar effecten en processen van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Anneke von Heijden-Brinkman
Marja Leijenhorst
Stephan Hakkers
Jarno Hilhorst

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Impuls brede scholen, sport en cultuur
buurtsportcoaches
combinatiefunctionarissen
gemeentelijk beleid
lokaal beleid
sportbeleid