Visie & Beleidsplein

Welkom, sport mee!

evaluatie pilot Sport-zorgconcept Westelijke Mijnstreek

Leijen, D., & Thönissen, M. (2014). Welkom, sport mee!: evaluatie pilot Sport-zorgconcept Westelijke Mijnstreek. Beek: Gemeente Beek.

Medio 2012 heeft de bestuurlijke Werkgroep Sportzone Limburg besloten om in het kader van de Sportzone Limburg én de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, zorg, Wmo en welzijn, een pilot sport-zorgconcept te starten. De pilot had een drieledig doel:

  1. Impuls geven aan de ontwikkeling van het sportzorgconcept en de sport-zorgprogramma's in de Westelijke Mijnstreek.
  2. Verankering van sportzorgconcept binnen enerzijds de sportinfrastructuur (Sportlandgoed de Haamen in Beek, Sportzone Limburg) en anderzijds de Wmo- en zorginfrastructuur in de gemeente Beek en de Westelijke Mijnstreek.
  3. Dienen als proeftuin en overdracht van kennis naar andere regio's in Limburg.

Deze pilot heeft laten zien dat sport-zorgarrangementen een belangrijke rol kunnen spelen in de nieuwe, 'gekantelde' vormen van ondersteuning die in de Wmo nodig zijn. Ze geven bovendien de mogelijkheid aan (kwetsbare) burgers, cliënten, vrijwilligers en professionals om samen te werken aan een duurzaam ondersteuningssysteem, waarin iedereen kan meedoen en kan meesporten. Ook heeft de pilot duidelijk gemaakt dat dit kan binnen de krappere budgetten, die in het sociale domein beschikbaar komen.

Uitgever(s): Gemeente Beek,

Download(s)

Welkom, sport mee! : evaluatie pilot Sport-zorgconcept Westelijke Mijnstreek

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Dick Leijen
Maarten Thönissen

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

evaluatie
revalidatie
wet maatschappelijke ondersteuning