Visie & Beleidsplein

Olympisch Vuur in Nederland

aangestoken door NOC*NSF

Olympisch Plan 2028

visiedocument 'maatschappelijke waarde van sport'

Posthuma, S., & Horsting, K. (2008). Olympisch Vuur in Nederland: aangestoken door NOC*NSF, Olympisch Plan 2028, visiedocument 'maatschappelijke waarde van sport'. Arnhem: NOC*NSF.

Het doel van het Olympisch Plan 2028 is het realiseren van een sportland op Olympisch niveau (in 2016), dat mogelijk resulteert in een kandidaatstelling voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2028. De hele Nederlandse samenleving wordt bij het Olympisch Plan 2028 betrokken. Dit visiedocument 'Maatschappelijke waarde van Sport' behelst een verkenning op twee van de zes bouwstenen van het Olympisch Plan 2028, te weten de bouwstenen 'Maatschappelijke Thema's' en 'Sportwaarden'. Beide bouwstenen kennen hun eigen visiedocument en deze staan in deze gebundelde versie. Dit visiedocument is bedoeld om richting te geven aan de discussie over de juiste interventies binnen de twee bouwstenen. Rekening houdend met de conclusies in dit document worden concrete activiteiten geformuleerd in het Olympisch Plan 2028.

Uitgever(s): NOC*NSF,

Download(s)

Olympisch Vuur in Nederland: aangestoken door NOC*NSF Olympisch Plan 2028, visiedocument 'maatschappelijke waarde van sport'

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Sonja Posthuma
Karin Horsting

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Olympisch plan 2028
duurzaamheid
gezondheid
onderwijs
opvoeding
samenleving
sociale cohesie