Visie & Beleidsplein

Landelijk opleidingsprofiel

leraar lichamelijke opvoeding eerste graad

Wit, G. de, Palen, H. van der, Haak, E. van den, Mackaaij, H., Hofenk, H., Vredendaal, D. van, & Vervoorn, A. (2013). Landelijk opleidingsprofiel: leraar lichamelijke opvoeding eerste graad. Arnhem: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Hierin zijn de gemeenschappelijke opleidingskwalificaties voor de lerarenopleidingen Lichamelijke Opvoeding in Nederland opgenomen. Het profiel beschrijft wat een afgestudeerde van de zes hogescholen die in Nederland de opleiding tot leraar Lichamelijke Opvoeding aanbieden op hoofdlijnen moet kennen en kunnen. Het landelijk opleidingsprofiel is gebaseerd op het in 2010 door de KVLO opgestelde beroepsprofiel. Daarnaast is er rekening gehouden met ontwikkelingen die zich nadien hebben voorgedaan en voldoet het opleidingsprofiel aan de hbo-vereisten. Het is de opvolger van de gemeenschappelijke opleidingskwalificaties uit 2005.

Uitgever(s): Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, De Haagse Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam, Windesheim, Hanzehogeschool Groningen, Fontys,

Download(s)

Landelijk opleidingsprofiel : leraar lichamelijke opvoeding eerste graad

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Gielion de Wit
Henk van der Palen
Emile van den Haak
Hans Mackaaij
Harold Hofenk
Dianne van Vredendaal
Alijd Vervoorn

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleid
bewegingsonderwijs
onderwijsgevenden
voortgezet onderwijs