Visie & Beleidsplein

Sportdiensten in beeld

basisrapportering over het Vlaamse sportdienst panel 1.0 (VSDP1.0)

Scheerder, J., Vos, S., Vandermeerschen, H., & Poppel, M. van (2014). Sportdiensten in beeld: basisrapportering over het Vlaamse sportdienst panel 1.0 (VSDP1.0). Leuven: Katholieke Universiteit Leuven, Onderzoeksgroep Sport- & Bewegingsbeleid, Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen.

Dit is het eenentwintigste nummer in de reeks van BMS-rapporten. De BMS-rapporten willen een bijdrage leveren aan het sociaalwetenschappelijke onderzoek naar beleid en management met betrekking tot sport en fysieke activiteit. Door de Onderzoeksgroep Sport- & Bewegingsbeleid van de KU Leuven werd in samenwerking met het Vlaams Instituut voor Sportbeheer & Recreatiebeleid en met de steun van de Vlaamse overheid, een onderzoek gedaan naar de gemeentelijke sportdiensten in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In het rapport 'Sportdiensten in beeld: basisrapportering over het Vlaamse Sportdienst Panel 1.0 (VSDP1.0)' worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd. In dit onderzoeksrapport focussen de auteurs op de situatie van de gemeentelijke sportdiensten in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest anno 2010. Ze bestuderen het profiel van de sportdiensten op het vlak van organisatie, sportaccommodatie, medewerkers, sportaanbod, beleid en samenwerkingsverbanden. De gegevens voor het onderzoek werden verzameld door middel van een gestandaardiseerde vragenlijst. Er werd gekozen voor een online bevraging.

Uitgever(s): Katholieke Universiteit Leuven, Onderzoeksgroep Sport- & Bewegingsbeleid, Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen,

Download(s)

Sportdiensten in beeld : basisrapportering over het Vlaamse sportdienst panel 1.0 (VSDP1.0)

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jeroen Scheerder
Steven Vos
Hanne Vandermeerschen
Marjolein van Poppel

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Vlaanderen
gemeentelijk beleid
gemeenten
sportaanbod
sportbeleid
sportinfrastructuur