Visie & Beleidsplein

Lange termijn evaluatie onder deelnemers aan de BeweegKuur

rapportage van de resultaten van een follow-up meting bij deelnemers

Helmink, J.H.M., Boekel, L.C. van, Sluis, M.E. van der, & Kremers, S.P.J. (2011). Lange termijn evaluatie onder deelnemers aan de BeweegKuur: rapportage van de resultaten van een follow-up meting bij deelnemers. Maastricht University.

De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie welke is ontwikkeld door Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). De BeweegKuur is een 'tailored' gecombineerde leefstijlinterventie welke zich richt op het veranderen van fysieke activiteit en eetgedrag vanuit de eerstelijnsgezondheidszorg en naar de individuele behoefte wordt ingericht. In de periode 2008-2009 is de nadruk van de BeweegKuur gelegd op de preventie en behandeling van Diabetes Mellitus Type 2. Vanaf 2009 is de BeweegKuur doorontwikkeld naar een nieuw prototype voor patiënten met overgewicht en obesitas. Deze studie richt zich op (pre)diabetes patiënten die in 2008 ingestroomd zijn onder het eerste prototype. Het doel van de huidige studie is om bevorderende en belemmerende factoren van het proces van uitstroom uit de BeweegKuur te achterhalen. In dit onderzoek staat de vraag welke persoonlijke- en omgevingsfactoren de motivatie voorspellen om de aanbevolen gedragingen vol te houden centraal.

Uitgever(s): Maastricht University,

Download(s)

Lange termijn evaluatie onder deelnemers aan de BeweegKuur : rapportage van de resultaten van een follow-up meting bij deelnemers

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Judith Helmink
Leonieke van Boekel
Maria van der Sluis
Stef Kremers

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

BeweegKuur (project)
Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen
lichaamsbeweging
sportuitval