Visie & Beleidsplein

Werken aan kwaliteit Bewegen en Sport in de onderbouw van het voortgezet onderwijs

een onderzoek naar de actuele situatie van bewegen en sport met een focus op het gebruik van het basisdocument bewegingsonderwijs voor de onderbouw van het vo

Duteweerd, L. (2012). Werken aan kwaliteit Bewegen en Sport in de onderbouw van het voortgezet onderwijs: een onderzoek naar de actuele situatie van bewegen en sport met een focus op het gebruik van het basisdocument bewegingsonderwijs voor de onderbouw van het vo. Zeist: Universiteit Twente.

In een verkennend literatuuronderzoek over de kwaliteit van het vak bewegen en sport is naar voren gekomen dat de kwaliteit van het vak redelijk is, maar dat er nog wel een aantal verbeterpunten zijn waaraan gewerkt moet worden. Zo heeft deskundigheidsbevordering weinig prioriteit bij docenten bewegen en sport en is er geen brede dekking van de kerndoelen. SLO heeft in 2007 een basisdocument opgesteld dat als referentiekader dient voor de gewenste kwaliteit van het vak. Of dit ook gebruikt wordt en de docenten ondersteunt is de aanleiding van het onderzoek.

Uitgever(s): Universiteit Twente, SLO, KVLO,

Download(s)

Duteweerd Werken aan kwaliteit Bewegen en Sport in de onderbouw van het voortgezet onderwijs KVLO

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Linda Duteweerd

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bewegingsonderwijs
methoden
scripties
voortgezet onderwijs