Visie & Beleidsplein

Onderzoek effectieve verenigingsondersteuning in de provincie Groningen

het vergroten van de effectiviteit van de ondersteuning aan de sportverenigingen

Dijk, B., Vries, I. de, & Slender, H. (2014). Onderzoek effectieve verenigingsondersteuning in de provincie Groningen: het vergroten van de effectiviteit van de ondersteuning aan de sportverenigingen. Groningen: Hanzehogeschool Groningen, Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap, Instituut voor Sportstudies.

Om de sportverenigingen in het noorden vitaler te krijgen en/of te houden, speelt verenigingsondersteuning een cruciale rol. Onduidelijk is in hoeverre de verenigingsondersteuners voldoende toegerust zijn om te anticiperen op de ontwikkelingen die gaande zijn en waar de behoeften van verenigingsondersteuners liggen als het gaat om scholing, kennisdeling en het ontwikkelen en toetsen van nieuwe interventies. Daarnaast valt de bekendheid van het aanbod aan verenigingsondersteuning ook nog te verbeteren. Sportplein Groningen heeft de Hanzehogeschool, Instituut voor Sportstudies gevraagd een onderzoek naar effectieve verenigingsondersteuning in de provincie Groningen uit te voeren. De resultaten van het onderzoek worden in deze rapportage gepresenteerd.

Uitgever(s): Hanzehogeschool Groningen, Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap, Instituut voor Sportstudies,

Download(s)

Onderzoek effectieve verenigingsondersteuning in de provincie Groningen : het vergroten van de effectiviteit van de ondersteuning aan de sportverenigingen

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Bake Dijk
Ingmar de Vries
Hans Slender

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Groningen
onderzoeken
sportverenigingen
verenigingsondersteuning