Visie & Beleidsplein

"Die gozer heeft echt geen problemen"

sportbeoefening en empowerment van visueel gehandicapten in Nederland en Brazilië

Keizer, J., & Geijer, S. (2013). "Die gozer heeft echt geen problemen": sportbeoefening en empowerment van visueel gehandicapten in Nederland en Brazilië. Utrecht: Universiteit Utrecht.

Deze thesis is geschreven naar aanleiding van een onderzoek naar de empowerment van visueel gehandicapten in Nederland en Brazilië, door middel van sportbeoefening. De positie van visueel gehandicapten in de samenleving is door stigmatisering aan verbetering toe. Dit onderzoek heeft zich verdiept in de manier waarop sport daaraan kan bijdragen. Onderzoeksmethoden van kwalitatieve aard hebben een inzicht verschaft in de wijze waarop visueel gehandicapten met verschillende visuele handicaps stigmatisering verminderen door een variëteit aan sporten te beoefenen. In vergelijkend perspectief is een analyse gedaan naar de manier waarop in Nederland en Brazilië blinden en slechtzienden empowerment behoeven en op welke wijze ze dat in beide landen bereiken. Onderzoeksresultaten tonen aan dat het beoefenen van sport bijdraagt aan een verbeterde positie in de samenleving door empowerment.

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

"Die gozer heeft echt geen problemen" : sportbeoefening en empowerment van visueel gehandicapten in Nederland en Brazilië

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Jason Keizer
Sam Geijer

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Brazilië
Nederland
mensen met een visuele beperking
scripties
sportbeoefening
sporters
zelfmanagement