Visie & Beleidsplein

De sensatie voorbij

een onderzoek naar de betekenissen die sportparachutisten geven aan parachutespringen als wedstrijdsport

Ens, A.A. (2011). De sensatie voorbij: een onderzoek naar de betekenissen die sportparachutisten geven aan parachutespringen als wedstrijdsport. Utrecht: Universiteit Utrecht.

Sportparachutespringen; het verlaten van een goed werkend vliegtuig om tussen hemel en aarde in vrije val of onder de parachute verschillende disciplines te beoefenen. Een luchtsport wiens internationale wedstrijden de laatste jaren steeds minder deelnemers trekken, wat rechtstreeks van invloed is op de (financiƫle) ondersteuning die ze krijgt vanuit NOC*NSF. Om te onderzoeken welke betekenissen gegeven worden aan wedstrijdsport en daarmee aan wedstrijddeelname wordt de volgende vraag gesteld: "Welke betekenissen kennen sportparachutisten toe aan sportparachutespringen als wedstrijdsport en wat betekent dit voor de positie van de KNVvL binnen NOC*NSF op het gebied van zowel een Leven Lang Sporten als de Top-10 ambitie?" De resultaten van het onderzoek worden in deze scriptie gepresenteerd.

Uitgever(s): Universiteit Utrecht,

Download(s)

De sensatie voorbij : een onderzoek naar de betekenissen die sportparachutisten geven aan parachutespringen als wedstrijdsport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Arnoud Ens

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

beleving
luchtsporten
scripties
wedstrijdsport