Visie & Beleidsplein

Beating osteoarthritis

implementation of a stepped care strategy to manage hip or knee osteoarthritis in clinical practice

Smink, A.J. (2014). Beating osteoarthritis: implementation of a stepped care strategy to manage hip or knee osteoarthritis in clinical practice. Nijmegen:

De behandelstrategie artrose voor de heup- en knie is ontwikkeld met behulp van een consensusprocedure en is voornamelijk gebaseerd op bestaande nationale en internationale richtlijnen met betrekking tot het management van de heup- of knieartrose. De behandelstrategie biedt een praktisch framework voor patiënten en alle zorgverleners die betrokken zijn bij de artrosezorg. Hoewel de voorgestelde behandelstrategie, naar de mening van ons expertpanel, de optimale volgorde voor behandelen weergeeft, hebben we geen direct bewijs over de effectiviteit van de behandelstrategie. Inmiddels zijn er nieuwe inzichten in de effectiviteit van verschillende behandelingen, zoals glucosamine, en dus raden we een regelmatige actualisering van de behandelstrategie aan. Dit proefschrift beschrijft de barrières en faciliterende factoren voor een succesvolle implementatie op het niveau van de patiënt, de zorgverlener en de organisatie. Deze factoren kunnen worden gebruikt als aangrijpingspunten in de dagelijkse praktijk en om de implementatie te verbeteren. De veelzijdige implementatieactiviteiten, die waren afgestemd op zowel patiënten als zorgverleners, leken geschikt te zijn, maar moeten worden aangepast op basis van onze resultaten.

Uitgever(s):

Download(s)

Beating osteoarthritis : implementation of a stepped care strategy to manage hip or knee osteoarthritis in clinical practice

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Agnes Smink

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

artrose
evaluatie
implementatie
proefschriften