Visie & Beleidsplein

Economische impact Challenge Almere-Amsterdam

onderzoek naar de economische effecten van de Challenge Almere-Amsterdam

Sluis, A. van der (2013). Economische impact Challenge Almere-Amsterdam: onderzoek naar de economische effecten van de Challenge Almere-Amsterdam. Ede: Kennispraktijk.

De Challenge Almere-Amsterdam vond van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september 2013 plaats in Almere. Dit internationale triathlonevenement bestond uit diverse onderdelen, waaronder de junior- en senior-challenge, de long distance, de half distance en de business triathlon. Dit document geeft het bezoekersprofiel, de bezoekerstevredenheid en de economische impact weer van dit driedaagse evenement. Aan het evenement namen 1.734 deelnemers deel, verspreid over drie dagen. De meeste deelnemers namen deel op de zaterdag (1.057). Er kwamen 31.654 bezoekers op het evenement af, waarvan de grootste groep op zaterdag kwam (ruim 25.000 bezoekers). 60,2 procent daarvan was man, 39,8 procent vrouw en de bezoekers hadden een gemiddelde leeftijd van 43,9 jaar. Het grootste deel van de Nederlandse bezoekers was afkomstig uit de provincie Flevoland (62,5%). 10,9 procent van de bezoekers kwam uit het buitenland. Het evenement werd gemiddeld met een 7,9 beoordeeld. De totale economische impact van de Challenge Almere-Amsterdam komt volgens het onderzoek op 848.236 euro.

Uitgever(s): Kennispraktijk,

Download(s)

Economische impact Challenge Almere-Amsterdam : onderzoek naar de economische effecten van de Challenge Almere-Amsterdam

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Alien van der Sluis

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

bezoekers
economie
effectmeting
sportevenementen
tevredenheid
triatlon