Visie & Beleidsplein

Gezondheid en veiligheid in de Omgevingswet

doelen, normen en afwegingen bij de kwaliteit van de leefomgeving

hoofdrapport

Roels, J.M., Verweij, W., Engelen, J.G.M. van, Maas, R.J.M., Lebret, E., Houthuijs, D.J.M., ... Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) (2014). Gezondheid en veiligheid in de Omgevingswet: doelen, normen en afwegingen bij de kwaliteit van de leefomgeving, hoofdrapport. Bilthoven: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In 2018 moet de nieuwe Omgevingswet van kracht worden. Deze stelselherziening brengt bestaande regels over beheer en gebruik van de leefomgeving bij elkaar om de besluitvorming over projecten in de leefomgeving te vereenvoudigen en verbeteren. Ook normen voor de kwaliteit van de leefomgeving vallen onder de stelselherziening. In de ondersteuning van dit proces heeft het RIVM een groot aantal milieunormen op een rij gezet en de normen geëvalueerd. Daarbij is gelet op hoe de normen zich tot elkaar verhouden, hoe goed ze zijn onderbouwd en hoe ze uitpakken in de praktijk. De nadruk lag op normen voor de doelen gericht op gezondheid en veiligheid.

Uitgever(s): Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM),

Download(s)

Gezondheid en veiligheid in de Omgevingswet : doelen, normen en afwegingen bij de kwaliteit van de leefomgeving : hoofdrapport

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

J. Roels
W. Verweij
J. van Engelen
R. Maas
E. Lebret
D. Houthuijs
J. Wezenbeek
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

gezondheid
leefomgeving
milieu
omgevingswet
veiligheid
wet- en regelgeving