Visie & Beleidsplein

Skills4Life - Sittard

structureel en gezamenlijk overgewicht te lijf

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) (2015). Skills4Life - Sittard: structureel en gezamenlijk overgewicht te lijf. In M. Sluis, Effectief Actief (pp. 8-9)

Zuid-Limburg wordt gekenmerkt door bijna het hoogste percentage overgewicht van heel Nederland. Ook in de gemeente Sittard-Geleen zijn de cijfers zorgwekkend. Maar liefst 15% van de jongeren heeft overgewicht en 3% kampt met obesitas, volgens een rapport van GGD Zuid-Limburg.

“We doen het gemiddeld iets beter dan het totaal van Zuid-Limburg, maar de landelijke cijfers liggen nog altijd ver onder ons”, vertelt Tom van Vliet, teamleider Sport en Bewegen bij het gemeentelijke sportbedrijf en tevens JOGG-regisseur. Hij is bedenker en aanjager van de programmatische aanpak voor sportstimulering die inmiddels in Sittard wordt gehanteerd, waarbij voor een periode van vier jaar middelen zijn vrijgemaakt om diverse doelgroepen in de gemeente in beweging te krijgen of houden. De uitvoering hiervan is deels ondergebracht bij het gemeentelijk sportbedrijf en deels bij Stichting Ecsplore.

Uitgever(s):

Download(s)

Skills4Life - Sittard

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

effectieve interventies
jongeren
overgewicht
sportaanbod