Visie & Beleidsplein

Nieuw rapport over de Europese fitnessmarkt

Couperus, F., & Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) (2015). Nieuw rapport over de Europese fitnessmarkt.

Een van de belangrijkste bevindingen uit het nieuw uitgebrachte rapport van EuropeActive en Deloitte, is dat de fitness als sport in Europa in 2014 sterk is blijven groeien.

De meest belangrijke bevindingen op een rij:

  • Aan het einde van 2014 waren er volgens het onderzoek 50,1 miljoen leden in de Europese health en fitnessclubs. Dat is een stijging van negen procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het doel om in 2025 tachtig miljoen leden te hebben, ligt hiermee op schema.
  • Meer dan twintig procent van de fitnessclubleden behoort tot een van de dertig marktleiders. Zij hebben in totaal 10,2 miljoen leden, een stijging van 10,6 procent.
  • De omzet van de top tien van de Europese fitnessclub exploitanten blijft groeien. De totale omzet is in 2014 verhoogd tot een totaal van 2,8 miljard euro, een stijging van drie procent.
  • De branche vertegenwoordigd 10,4 procent van de Europese markt, welke in 2014 met vier procent groeide tot meer dan 26,8 miljard euro.
  • De financiële wereld behoudt een zeer sterke interesse in de sector, die negentien fusies en acquisities in 2014 (ten opzichte van negen in 2013) zag.

De hogere stijging van het ledenaantal ten opzichte van de omzet is volgens Karsten Hollasch, Deloitte partner en hoofd van de Duitse Deloitte Sports Business Group, te danken aan de aanhoudende trend op de fitnessmarkt van lowbudgetcentra. De markt lijkt rijp te zijn en weet zich aan te passen aan de verscheidenheid van de vraag van leden. 

Het rapport

Naast de belangrijkste cijfers en gedetailleerde profielen van marktleidende Europese fitnessexploitanten, bevat het rapport ook profielen van de achttien grootste nationale markten, diepgaande analyses over fusie- en overnameactiviteiten, implicaties van EU-beleid, analyses van de wereldmarkt en interviews met geselecteerde marktexpert en –leiders.

Het volledige rapport is beschikbaar voor 195 euro en is hier te bestellen.

Meer over fitness:

Uitgever(s): Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB),

Download(s)

Rapport Europese fitnessmarkt

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Femke Couperus
Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

Europa
fitness
fitnesscentra
rapportage
statistische gegevens