Visie & Beleidsplein

Faal- en succesfactoren van nieuwe voetbalstadions in Nederland

kansen voor plannen van een nieuw stadion van SC Cambuur

Houtstra, F. (2014). Faal- en succesfactoren van nieuwe voetbalstadions in Nederland: kansen voor plannen van een nieuw stadion van SC Cambuur. Groningen: Rijksuniversiteit Groningen.

Het doel van deze thesis is onderzoek doen naar de faal- en succesfactoren van nieuwe stadions van de met SC Cambuur vergelijkbare voetbalclubs in Nederland, ten einde concrete aanbevelingen te doen voor de (invulling van) plannen voor een nieuw stadion van SC Cambuur. Dit is gedaan door middel van literatuurstudie over de (maatschappelijke) waarde van voetbal, trends in voetbal en stadionontwikkeling en economisch geografische onderwerpen zoals locatiekeuze, verzorgingsgebied en concurrentiepositie. Daarnaast is gekeken welke clubs in het Nederlands betaald voetbal vergelijkbaar zijn met Cambuur om vervolgens deze clubs en stadions te beschrijven en te vergelijken. Op basis van de voorkennis verkregen uit de literatuur en onderzoeken in combinatie met de (subjectieve) informatie en praktijkervaringen van de clubs, wordt geconcludeerd in hoeverre de theorie en praktijk overeenkomen en wat naar aanleiding van dit onderzoek faal- en succesfactoren genoemd kunnen worden in stadionontwikkeling in Nederland voor deze categorie clubs. Tot slot worden aanbevelingen gedaan aan Cambuur over de factoren die belangrijk kunnen zijn in het planvormingsproces van een nieuw te bouwen stadion. 

Uitgever(s): Rijksuniversiteit Groningen,

Download(s)

Faal- en succesfactoren van nieuwe voetbalstadions in Nederland : kansen voor plannen van een nieuw stadion van SC Cambuur

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Fedrik Houtstra

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

scripties
sportaccommodaties
stadions
voetbal