Visie & Beleidsplein

Wel trouwen, niet zoenen

de houding van de Nederlandse bevolking tegenover lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen 2015

Kuyper, L. (2015). Wel trouwen, niet zoenen: de houding van de Nederlandse bevolking tegenover lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen 2015. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Dit rapport beschrijft op grond van de meest recente en betrouwbare gegevens de houding van de Nederlandse bevolking ten aanzien van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen (LHBT's) en de verschillen met andere landen. De meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft geen problemen met LHBT's en Nederland kent in vergelijking met andere landen een tolerant klimaat. Er zijn wel grote verschillen tussen bevolkingsgroepen in de Nederlandse samenleving. Ook verschilt de houding per onderwerp, zoals gelijke rechten voor LHBT's of de vraag of men met een man of vrouw van doen heeft. Het onderzoek is uitgevoerd op verzoek van de Directie Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Uitgever(s): Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP),

Download(s)

Wel trouwen, niet zoenen : de houding van de Nederlandse bevolking tegenover lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen 2015

Download PDF

Auteur(s)

Klik op de auteur meer artikelen te zoeken van deze auteur.

Lisette Kuyper

Tags van dit artikel

Klik op de tag meer artikelen te zoeken met deze tag.

LHBTI
attitude
emancipatie
gender